ORANGE első bejegyzése, Team Fortress 2 (OMG!)

2014.04.16 18:29

Sziasztok! Nem sokszor látni engem a blogba írni, de most ez az alkalom is eljött.

Belevágok, mer' itten már untatok mindenkit, na.

A játékról

Mai alanyunk a Team Fortress 2, ismerteb nevén, TF2. A játék 2007. szeptemper 17-én látta meg a napvilágot, mely még mostanság is igen keresett/játszott multiplayer játék. A szerkesztőség (és szerény személyem szerint is) szerint nagyon el van találva a játék hangulata, és nem is járunk olyan messze az igazságtól, hiszen tényleg nagyon jó játék. Nagyon jópofa kis részletek vannak benne, például:

- Ha meghaltunk, a kamera villámgyorsan megmutatja, hogy ki és pontosan honnan ölt meg minket. Így akár bosszút is állhatunk rajta.

-Az is nagyon jó dolog, hogy az egyes karaktereknek eltérő az életerejük. A scoutnak például kevesebb életereje van mivel gyors, fürge és nehéz eltalálni, míg a heavynak pedig sok mivel lassú és böszme.


-Itt nem frageket számolunk hanem pontokat. Minden objektum elpuszításának más értékei vannak. Pl.: Ha beviszel az elllenség bázisára egy robbanótöltetes kocsit, akkor azért kapsz 2 pontot, mígy egy ölésért 1 pontot.

-Nagyon sok apróság van még. Például ahogy a karakterek reagálhatnak egyes helyzetekre (ún. taunt). Az Engineer elkezd táncolni vagy a Spy megigazítja a cigit a szájában. Ezek mind fokozzák a játékélményt. Egyszóval nagyon hangulatos az egész.

Grafika

Szerintem ez egy kicsit elhanyagolható ilyen hangulatú játéknál, de ne higgyük azt, hogy csúnya a játék. Igaz, egy kicsit rajzfilmszerű beütése van, de ez (természetesen) csak teljes részletesség és sebesség mellett élvezhető. A karakterek szépen kidolgozottak. A hardverigényeiről annyit (ami egyébként elég barátságosra sikeredett), hogy akinek a Half-Life 2 jól futott a gépén, annak ez is menni fog élvezhetően.

Kasztok

Számszerint 9 kaszt van, nézzük ezeket:

Spy

(Azaz kém) Nagyon könnyen elbánik ún. sapperével az Engineerek gépágyúival. Veszélyes egy alak, mert láthatatlan tud lenni, igaz kis időre, sőt álcázni is tudja magát. Vele csak óvatosan, mert könnyen a hátadba kerül a kése!

PRO KONTRA
Álcázhatja magát, láthatatlan tud lenni, késével durván nagy sebzést visz be ellenfeleknek Nagyon könnyű lebuktatni, csak hátbadőfésnél ad be akár 1200-as sebzést elllenfélnek

Scout

Anorexiás haverunk gyors, és viszonylag nehéz eltalálni. Fő fegyvere a shotgun, amely csak közelről sebez nagyot. Emelett van még egy pofás kis pisztolya + egy baseballütője. Specialitása, hogy control pointokat 2-szeres sebességgel foglal a többiekhez képest. 

PRO KONTRA
Nagyon gyors, gyorsabban foglal pontokat Csak közeltávra erős a fegyvere



 

Soldier

(Azaz katona) Kissé lassú kaszt, de a fegyvere kárpótól miatta. Rakétavetője elsődleges fegyvere, mellyel, ha ügyesek vagyunk tudunk rakétaugrani. Mikor érkezünk a talaj felé, akár "gerillázhatunk" is ellenfeleken, mégpedig, ha ráugrunk a lapátunkkal. Figyeljünk rá, hogy legyen a közelben Medic, mikor "rocket jump"-olunk! 

PRO KONTRA
Távolra is erős fegyverzet Nem túl előnyös közelharcra



Sniper

(Vagyis, mesterlövész) Életereje kevés, általában magányosan várja, hogy valaki belefusson célkeresztjébe. Fő fegyvere a mesterlövészpuska, de van nála egy SMG, és egy machete is.

PRO KONTRA
Ha pontosan célzol, halálos lehet a lövésed (fejlövés) Elég lassan tölt, közelharca esélytelen



Heavy

A leglomhább karakter, de bírja a golyókat, és a gépágyújával rendesen lehet aratni az embereket, olyan, mint egy tank. Van még nála egy shotgun, közelharcra pedig ott vannak jó nagy öklei.

PRO KONTRA
Nagyon erős tűzerő Iszonyat lassú, viszonylag kevés lőszer

Pyro

(A mániákus gyújtogató) Közelharcra tökéletes, ha szembe kerülsz vele, jó eséllyel megsüt. Ám hamar kilövik.

PRO KONTRA
Nagyon jó közelharca, fel lehet deríteni lángszórójával az álcázott Spy-okat (általában) Hamar megölik



Medic

(Az "orvos") A csapat orvosa. Magát nem igen tudja gyógyítani, így inkább a csapattársakba nyomja gyógyszerét. Ha elég sokáig tölti barátját, az sérthetetlenné válik 10 másodpercre.

PRO KONTRA
Életet ad, vele együtt akár meg lehet nyerni egy meccset Magát szinte alig tudja gyógyítani

Engineer

(A csapat építésze) "Texas királya" szeret barkácsolni. Legnagyobb "találmánya" a gépágyúja, éppen ezért előszeretettel helyezi le forgalmasabb helyekre. Fontos szerepet játszik védekezésben.

PRO KONTRA
Ágyút, teleportokat tud építeni Harcra nem igazán alkalmas (csak ha szereted a kihívásokat)

Demoman

(A skót robbantós) A csapat legsokoldalúbb tagja. Középtávú harcra való, igen erős osztály. Fő fegyvere gránátvetője, melllyel nagy sebzést mér ellenfeleire. Mottó: "Bumm, Bumm, Baby!" Többet nem tudok róla, próbáljátok ki.

PRO KONTRA
Erős fegyverei vannak, közelre, középtávra jó A gránátjai, tapadópompái őt is sebezhetik (feltéve, ha beleáll)

 

  

Értékelés, végszó

Egy igazán egyedi multi FPS, számos újítással. Vásárlásnál érdemes figyelembe venni, hogy már csak azért is megéri beszerezni az Orange Boxot, mert így kipróbálhatod még az összes Half-Life-ot + a Portal 2-t is, sőt, még olcsóbban is jössz ki. Természetesen Steamen külön is meg lehet venni a játékot. 

Érdemes kipróbálni, ha szereted a pörgős FPS-eket, akkor ez a te játékod!

Üdv: ORANGE

 

Vissza

Elérhetőség

| © 2014 | Jeux | Semmilyen jog fenntartva |

Készíts ingyenes honlapotWebnode