Tizedik bejegyzés, Need for Speed: Most Wanted (2005)

2014.04.16 22:55

Ez a tízedik cikk, de lehet, hogy előbb lesz közzétéve, mint a kilencedik. No problem. Kezdjünk is akkor bele!

A 2005-ben az EA által kiadott játékot az EA Black Box fejlesztette, a híres NFS széria kilencedik része. A játékban illegális, utcai versenyzéssel kell időnket eltölteni. A játékot Nintendo DS, PlayStation 2, Xbox, GameCube, Game Boy Advance eszközökre is kiadták, természetesen a PC mellett. Továbbá ez az első Need for Speed, amely ötödik generációs konzolra, az XBOX 360-ra is megjelent. Egy másik verziója a játéknak, amelyet NFS: Most Wanted: 5-1-0 néven jelenítettek meg elérhető PSP-re. 2012 október 30-án megjelent a kritikusok szerint igencsak félresikerült folytatása, amely szintén a Need for Speed: Most Wanted címet viseli.

Játékmenet:

Mint minden NFS játékban, itt is az utcákon versenyzünk szuperkocsikkal az ellenfelek vagy az idő ellen. Természetesen a Most Wantedben is van rendőrüldözés, melynek célja egyszerű: rázzuk le a zsarukat. A játékból a nitró sem maradhatott ki, amellyel plusz sebességre tehetünk szert a többiekkel szemben.

A MW-ban Rockport City három régiójában furikázhatunk mindig sötétedéskor. Helyet foglal a játékban szabad kóborlás mód is, de sok jelentőséggel nem bír.

Három játékmód áll rendelkezésünkre, a Quick Race, amelyben az általunk kiválasztott pályán versenyezhetünk az általunk kiválasztott versenygéppel. Bár addig nem tudunk egyes autókat kiválasztani természetesen, ameddig azokat fel nem oldottuk a karrier módban. Ezt követi a karrier mód, amely szerintem egyértelmű, hogy mit takar maga mögött. Van egy feketelista, amelynek fel kell kapaszkodnunk a legtetejére, hogy mi legyünk Rockport urai. Ez egyszerűnek tűnik, de nem az, tudniillik az AI igen jól ki van dolgozva, nagyon emberi módon viselkedik. Ez egy nagy pirospont. Van nekünk továbbá egy "Challenge Series"-ünk, amelyben 69 kihíváson fogunk vért izzadni. Nem véletlenül. Vannak azért igen kemény küldetések, melyek teljesítéséhez nagy koncentrációra van szükségünk.

Versenymódokból négy nagyot találhatunk. Az első a körverseny: körbe-körbe versenyzünk egy pályán, az az első, aki először ér a célba.

Aztán jön a sprintverseny: Egy szalagszerű pályán versenyzünk, itt is az nyer, aki először ér a célba.

A következő a kiütéses futam: Köröket teljesítünk, minden körben kiesik az akkori utolsó. Az nyer, aki utoljára marad.

És az utolsó a gyorsulási verseny: csak manuális váltóval teljesíthetünk gyorsulási versenyt, egy hosszú pályán kell győzedelmeskednünk.

Kettő kicsi is van. Az első a kapufutam (hülyén hangzik), amelyben egy megadott idő alatt kell egy kaput elérni, amikor azt átlépjük, az időnk növekszik.

És a második: a traffipax-os, ahol a lehető legnagyobb sebességet kell elérnünk a traffipax alatt.

 

Üldözések: minden NFS-ben megtalálhatóak, izgalmasak. A rendőrök minden módszert bevetnek annak érdekében, hogy megállítsanak. Ledobnak tüskéket (az abroncsok kilyukasztására), helikoptereket alkalmaznak, bevágnak elénk és velünk szemben száguldoznak terepjárókkal, amellyel az a céljuk, hogy autónkat kirepítsék a világból. De komoly. Minél hosszabb ideig tart egy üldözés, és minél többször rázzuk le a rendőröket, annál nagyobb vérdíjat tűznek ki a fejünkre.

Multiplayer:

A multi csak XBOX-on, XBOX 360-on, PC-n és PSP-n volt elérhető. Négy játékos versenyezhet egyszerre, négy játékmódban. Körversenyben, sprintben, traffipaxos futamban és kiütéses versenyben. Végül 2011 augusztus elsején szűnt meg az online multi.

Járművek:

Elég sok van benne. A Fiat Punto, a Cadillac CTS és az Audi TT csak ebben a játékban volt jelen addig. Az Underground 2-ből tért vissza a Toyota Supra, a Mazda RX-7 és 8. A Lotus Elise, a Lambók és a Porschék először vannak NFS-ben a Hot Pursuit 2 után. Új autóként szerepel a Chevi Camaro.

Minél tovább jutunk a karrierben, annál gyorsabb autókat oldhatunk fel, melyeket szabadon tuningolhatunk. Legyőzve a feketelistán szereplő bedbolyokat, megszerezhetjük az ő járgányaikat. 

Összefoglalva:

Szerintem utódjánál klasszisokkal jobb, élvezettet nyújt kijátszani, viszont vannak benne elég nehéz küldetések is. Ha a cikk vége, akkor... PRO vs. KONTRA!

PRO KONTRA
Jó játékmenet Párszor nehéz küldetések
Emberi AI -
Jó kis város -
Nem rossz történet -

Na, ennyi lett volna ez a hosszúcska cikk, ez volt a mai harmadik (?) bejegyzésem, elég is ennyi egy napra. Jó játékot, sziasztok!

MEX

 

Vissza

Elérhetőség

| © 2014 | Jeux | Semmilyen jog fenntartva |

Készíts ingyenes honlapotWebnode