Tizenegyedik cikk, London Racer

2014.04.17 15:27

A mai cikkemben egy klasszikus autós (megint) játékot szeretnék bemutatni. Ez a játék pedig nem más, mint a London Racer. A London Racer 2000. szeptember 29-én jelent meg Play Station 1-re és PC-re. A játékot a 2005-ben feloszlott Davilex Games készítette. A cég ezzel a játékkal beindította a London Racer sorozatot, amely Angliában milliós eladásokat ért el, élen az első résszel. Lássuk hát miért is ilyen jó a London Racer!

Borító

Miért hajtunk annyira?

Mint minden versenyzős autós játékban, itt is az a célunk, hogy elsőként érjünk a célba. Ebből a játékból sem maradhattak ki a rendőrök, akik megnehezítik az egyébként sem egyszerű versenyeket. Meg kell említeni, hogy a játék korához képest igen okosra sikerültek ellenfeleink. Ez egy nagy pluszpont. Konkrét célunk viszont az, hogy megnyerjünk egy bizonyos kupát és ezzel mi váljunk anglia legjobb versenyzőjévé.

Helyszínek

A játék helyszínei nagyon változatosak. Száguldozhatunk a belvárosban is, ahol találkozhatunk London összes nevezetességével, de akár furikázhatunk vidéki utakon is.

Pillanatkép

Járművek

Ugyanígy nem lehet panaszunk az autókínálatra sem, hiszen elég sok áll rendelkezésünkre. A játéban leginkább brit gyártmányokat találunk, de természetesen vannak egyéb országokból is járgányok. Amennyiben megnyertük a kupát, vezethetünk speciális járműveket is, ilyen például a rendőrautó és a rallikocsi.

Játékmódok

Egy negyed tucat játékmódot kapunk: időmérő, vasárnapi kupa és a bajnokság. Az időmérő célja már nagy meglepetésre az, hogy egy megadott időn belül kell teljesítenünk egy bizonyos pályát. Az időmérők segítségével is feloldhatunk speciális/rejtett autókat. Ugyanezt megtehetjük a vasárnapi kupa módban is. Itt célunk, hogy a játékban található összes pályán győzedelmeskedjünk. És a csúcspont: a bajnokság mód. Három bajnokságtípus van, az adott bajnokság megnyerésével oldhatjuk fel a következőt. Az első a kisautók kupája, ahol egy Minivel kell a többi egyenértékű autót leautózni. Ez után jön még egy kupa, ahol egy kicsit erősebb járgányokkal kell versenyeznünk. Az utolsó bajnokságban pedig már a játékban található legerősebb és leggyorsabb kocsikkal szaggathatjuk az aszfaltot. Van egy plusz játékmód, a szabad kóborlás. Itt beállíthatjuk, hogy mekkora legyen a forgalom és a rendőrök mértéke, ami jó, mert egy idő után unalmassá válik a zsaruk szirénázása.

Egy verseny közben...

Grafika

A grafika terén a játék egy kicsit le van maradva kortársaihoz képest, azonban be kell vallanom, jót tesz a játék hangulatának.

Hangok

Nem tehetünk panaszt a hangokra, a vidéki utakon a madarak csiripelnek, a városban hallatszik a munkások fúrása, stb. Minden egyes hang a játéban nagyon valósághű, a járgányok nem csak búgnak, hangjuk a sebességgel összefüggésben áll. A zenék vegyes műfajúak, ezek is jók lettek, csak sajnos rövidre sikerültek.

Végül is egy nagyon hangulatos, bámulatosan lekötő játékról olvashattatok. Személyes véleményem, hogy még akkor is próbáljátok ki, ha elsőre nem feltétlen nyeri el tetszéseteket, így voltam vele én is, aztán most meg fényezem. Ugyanakkor adták ki, mint a Midtown Madness 2-t és ráadásul nagyon hasonlít rá. Na, mindegy. Jöjjön a táblázatunk!

PRO KONTRA
Jó hangulat Kicsit gagyi grafika
Király autók Nagyon idegesítő rendőrök
Hosszú játékmenet Idegtépő forgalom
Nagyszerű hangok -
Pont elég nehéz versenyek -

Ennyi lett volna a London Racer bejegyzés, remélem tetszett!

MEX

Vissza

Elérhetőség

| © 2014 | Jeux | Semmilyen jog fenntartva |

Készíts ingyenes honlapotWebnode