Tizenkettedik bejegyzés - Dead Space 1

2014.04.17 20:57

 

A játékról

A történet az, hogy egy bolygón találtak egy úgynevezett Markert, vagyis jelzőt, amire egy tudós azt hitte, hogy a holtakat magasabb szintű életformává teszi. De ez nem így történt. A tudós kipróbálta egy halotton, és valami elfajzott zombivá, Necromorph-á tette. Az egész hajón elterjed a fertőzés, mindenkit arra késztet, hogy öljék/egyék meg egymást és magukat, majd ahogy meghaltak, mint említettem Necromorph-á változtak. A hajó neve USG Ishimura, ami egy Planet Cracker, azaz Bolygó roppantó hajó. Mielőtt mindenki meghalt volna, vészjelzést adott le. A játékos Isaac Clark irányítását kapja a kezébe, aki egy mérnök. Két csapattársával (akik nemmellesleg semmit nem segítenek, csak a feladatokat osztják ki neked) elmegy megnézni, hogy mi történt az USG Ishimura fedélzetén, mikor rájönnek hogy itt nagyobb a baj, minthogy valamit meg kell javítani.

A játékmenet

Nos a játék egy elég erős kezdéssel nyit. A hajónk bekerül az Ishimura gravitációs mezejébe, az lezuhan és minden rendszere tönkremegy. Ezekután megtámadnak minket a Necromorph-ok. Nekünk végig kell rohannunk egy folyosón, miközben ütnek a Necromorph-ok. Elérünk egy teherliftig, amibe gyorsan beszállunk és próbálunk elindulni. De nem. Megjelenik egy Necromorph. Próbál bejutni, de végül összeroppantja a két liftajtó. Egy ideig (kis ideig) játszuk a tutorial részt. Ebben megkapjuk az ikonikus Dead Space fegyverünket, a Plazmavágót. A játék alapvetően egy horror TPS, amiben igencsak sokat kell harcolni. A játéktér elég nagy, de egyes fejezeteken belül nemegyszer van olyan, hogy vissza kell térni az előző helyre. A küldetések viszonylag változatosak, arra megy ki a játék, hogy újraindítsd a hajót. [Spoiler!!!!!]A végén főhősünk lemegy a bolygóra és elpusztítja a Marker-t.[Spoiler vége!!!!!]És ha kijátszottad a játékot feloldódik egy kis plusz, mókás lehetőség.

A fegyverek

Na itt lehet tényleg azt mondani, hogy szegényes a választék. Összesen 7 fegyver van. Bár itt nem is arra megy a játék, de egy FPS-hez képest elég kevés.Amint már mondtam, van a Plazmavágó, a legalapabb fegyver. Ez egy viszonylag erős "csík" alakú lövedéket lő ki, te állíthatod be a görgő lenyomásával, hogy vízszintesen, vagy függőlegesen lőjje ki a lövedékét. Ja, és ez nem is egy fegyver, hanem egy szerszám. A második az impulzuskarabély, ami egy kis sebzésű, da nagy "fire rate"-ű gépfegyver. Másodlagos lövése egy nagy erejű és tűzgyorsaságú körkörös lövés. A harmadik az ívfegyver. Ez egy nagy sebzésű vízszintes csíkot lő ki, másodlagosan időzített bombát. A belező egy körfűrész. Másodlagos tüzelése kilövi a körfűrészt. Az energianyaláb egy energianyalábot lő ki. Másodlagosnak egy 360 fokos energiasugarat lő. A hullámfegyver nagy szórású, kis hatótávolságú kinetikus hullámsorozatot lő. Másodlagosa egy gránát. És végül a lángszóró. Ez közeltávú lángot lő, a másodlagosnak egy láng robbanás szerűséget.

Végszó


Ez sem egy mindenkinek való játék, csak a horror és kicsit akció fanoknak. Jó játékot, szeva!

BIRSALMA!™

Vissza

Elérhetőség

| © 2014 | Jeux | Semmilyen jog fenntartva |

Készíts ingyenes honlapotWebnode